Jeg var blevet mester og havde slået rekorden

Evening track
I 80´erne oplevede dansk maraton sin guldalder, bl.a. med Henrik Jørgensen´s endnu gældende danske rekord på 2.09.43 fra 1985. Men også John Skovbjerg, Allan Zachariasen, Jørn Lauenborg, Svend Erik Kristensen, Peter Dall, Christian Wolfsberg m.fl. gjorde sig bemærket i perioden. Det skete i sådan en grad, at det først for nyligt er lykkedes en dansk løber - Abdi Hakin Ulad - igen at møve sig ind på den samlede top 10 rangliste. Det skete sidste år i Hamborg, hvor Abdi kvalificerede sig til OL i Rio med tiden 2.14.03. En tid der giver Abdi en 9. plads på alle tiders danske maraton rangliste.

Det er bemærkelsesværdigt, at der ikke er løbere i den mellemliggende periode der har kunnet gøre sig gældende som i 80´erne. Der er næsten gået 30 år og der bør vel som minimum dukke et enkelt talent op i ny og næ, eller hvad?

På et diplom fra 1977 står der at jeg løb Alsundløbet på omkring 14minutter. Det var et 5km løb, så der er tydeligvis sket en fejl, men jeg gik alligevel i lang tid og mente at jeg nok kunne løbe stærkt. Første gang jeg fik et rigtigt hint, var ved udtagelsen til folkeskolernes atletikstævne. Her kom jeg med på 1.500m holdet. (1.500m var den længste distance der blev dystet i til stævnet). Det mest bemærkelsesværdige ved den udtagelse var, hvor ELENDIGT jeg havde klaret mig i samtlige andre discipliner (kast, kugle, stød, spring og sprint). Der kom flere lignende episoder, men så var der også Grunge og HipHop.

Da jeg rigtigt tog fat i løb i slutningen af 30´erne, var det ligesom for sent. Ellers var jeg helt sikkert blevet mester og havde slået rekorden. ;-)

Kommentarer

Populære opslag