Ruten


Er det det samme at løbe en tur på 30 km, som 3 på 10, eller to på 15? Det er der nogen der siger. Jeg tester det.

Min distance i den kommende tid hedder 14,4km. Det er afstanden til mit kontor i Ballerup.

På en god uge løber jeg i hverdagene frem og tilbage 4 gange. I alt 116km. Det giver god base. Det giver også 3 dage i streg med 29km. Kan jeg mon holde til det?

Der er 21 lysreguleringer på hele ruten. Jeg passerer de første 11 på vejen ud til Hulgårdsvej. Oppe ved Bellahøj og Frederiksundsvej drejer jeg fra imod Hareskovvej og nede ved Kirkemosen passerer jeg lyskryds nummer 17.

Herefter følger 6km uafbrudt stræk langs med Hillerødmotorvejen, indtil jeg rammer Klausdalsbrovej. Jeg tænker at den strækning kan bruges til mange ting. Korte tempoture á 4-6km, diverse intervaller, Fartlek m.v. For tiden er benene tunge. Tempo veksler mellem 3.50-4.40 min/km.

Nogle km. er længere end andre. 7. og 10. km, føles slet ikke så lange som 8. og 9. fx.

Kort efter Gladsaxefortet, runder jeg 10km. Nu er jeg snart ved Klausdalsbrovej, som jeg følger i vestgående retning. Der er små 4km herfra og til kontoret, med en bakke på godt 250m i starten. Såsnart jeg har forceret bakken, hedder næste fixpunkt vandtårnet, og så er der to lysreguleringer igen.

Ved den første (nr. 20), efter vandtårnet, er der 2 km. igen, og den anden (nr. 21) efter præcis 13 km. Som regel har jeg sat tempoet i vejret her. Det sker når vi nærmer os slutningen. Jeg løsner lidt op... Nu kan det ikke længere gå galt... Snart står jeg med hovedet mod en dør og kan ikke løbe længere.

Når jeg ankommer, lukker jeg mig ind med et nøglekort. Af og til tager jeg en kop kaffe først, men ligeså ofte går jeg direkte i bad og herefter igang med dagens opgaver. Det varer lige indtil kl. 16-17 stykker, hvor jeg henter tøjet frem fra tørrerummet og begiver mig hjemad af samme rute.

Jeg tror jeg bliver mere træt af sådanne to ture på en dag, end hvis jeg blot skulle løbe en tur á 29km, men det KAN være indbildning.

Kommentarer

 1. Hej Jakob, Jeg løb 44 km sidste weekend, strukket ud over 20 timer. Nu har jeg endnu ikke løbet et rigtigt maraton, men jeg har på fornemmelsen at løbe på den måde i flere intervaller, måske er lidt hårdere, da benene skal i gang igen inden for samme døgn. Men det må på et tidspunkt komme an på en prøve ;-)

  SvarSlet
 2. Hej Jakob, jeg vil tro, det er hårdere at løbe i streg, for du går 'frisk' ind til tur nummer to. Det er hårdere at holde tempoet på kilometer nummer 16-17-18 på tur nummer et end nummer 1-2-3 på tur nummer to.

  SvarSlet
  Svar
  1. Umiddelbart, skulle man mene ja. Og jeg tror det også som enkeltstående begivenhed på fx. en dag. Men jeg synes bare at over en længere periode, så er restitutionstiden væsentlig kortere med de to/eller flere pas, og derfor kommer der et anderledes "tryk" på systemet. :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære opslag