Kombistudie træningslog uge 8


Torsdags holdet: fra venstre Warny, Claus, Jakob og Thomas. Foto: Thomas hustru
Sidste træningsuge i kombiforløbet. Der rundes af med et par max tests i hhv. sprint og styrke. Næste uge kommer de endelige tests. Denne post opdateres efter hvert træningspas. (seneste update 1/12-12).

Lørdag d. 1/12 (temperatur 0c, let vind)
Sidste træningspas af de otte ugers kombitræning. Warny, Anders og jeg skal max testes i styrkerummet. Tanja er træner. Stemningen er god afslappet og fokuseret og vi løfter alle nogle rigtig gode forbedringer. Når selv 110, 160 og 380 i hhv. dødløft, squat og benpres. Undervejs kigger Ølstykke drengene forbi. De har netop gennemført yoyo-testen (den venter os andre i næste uge), og de har leveret nogle rigtig gode resultater - også i forhold til studiets hypotese, så det løfter stemningen yderligere en tand. Thomas, Claus og Carsten tager med ud på de efterfølgende intervaller.

Mine tanker ligger nu udelukkende på 10k løbet på næste onsdag. Her skal jeg bare være klar, så jeg er slet ikke frisk på at skulle hamre igennem på 8x2min. Derfor forekommer det også som en rigtig fornuftig beslutning at vi sparer på kræfterne og nøjes med at løbe 4x2min idag.

Det betyder at jeg - i modsætning til hvad jeg havde tænkt at gøre ved 8 reps. - går til den og løber et snit på 3.11min.sek/km. Det er rigtig hurtigt, og et fedt bonus træningspas at få i benene forud for 10k´eren.

Nu skal jeg bare pleje mig selv og lade være med at gøre dumme ting, så tror jeg godt der kan komme en formtop. Og... Nåeh ja... Jeg får da også chancen for lidt tempo i benene på mandag, hvor vi testes i 400m. :-).

Torsdag d. 29/11 (temperatur 3c, vind)
Har været til fest og det er svært at komme op. Vågner og kan med det samme mærke samme ømhed i ballen som igår efter løb. I aften skal der testes max på 30sek. JEG SKAL BARE VÆRE KLAR. Per og Thomas løb rigtig langt på deres test i mandags, så jeg burde også kunne forbedre mig. Har een altoverskyggende tanke i løbet af formiddagen - genvind søvnunderskuddet - da jeg langt om længe finder en ledig stund, lægger jeg mig simpelthen og sover 3 timer. Det hjælper. Bortset fra at jeg vågner og nærmest er gået sukkerkold. Dagen bliver derfor lidt hektisk. Pga. møder og telefonopkald, har jeg ikke rigtig tid til at spise rigtigt. Det der skal gøres, bliver ordnet med rugbrød, frugt, og... Lakridskonfekt. :-).

Ved ikke om Carbo loading er specielt vigtg på 30sekunders sprinten, men jeg har før prøvet at gå FULDSTÆNDIG kold, efter at have ventet for længe med at spise efter netop disse aftener, så jeg fylder på så godt jeg kan.

Har faktisk tænkt rigtig meget på denne test hele ugen. Mine småskadede ben, har selvfølgelig været den altovervejene bekymring, men det har handlet om at blive klar til aftenens andet heat, hvor der skal maxes på 30 sekunder. Under cykelturen til stadion, føles benene gode. Det er første gang jeg får en mulighed for at visualisere løbet. Jeg løber det igennem et par gange i hovedet, imens jeg triller langsomt afsted for at beholde en behagelig følelse. Kommer en smule forsinket til træning, men jeg kan ikke se jeg kunne være kommet før.

Under de første to km. opvarmning, hersker der munter samtale mellem os løbere (Warny, Claus, Thomas og jeg). Pånær Thomas, skal vi alle testes idag. Jonas og Tanja er trænere og tidtagere. På sidste omgang af opvarmningen, skruer jeg ned. Nu handler det kun om at blive ordentlig varm, og få en god start på 2. heat.

Første heat, skal vi kun løbe 90, og jeg koncentrerer mig virkelig om ikke at løbe hurtigere. Prøver at fokusere på armene. Få en god fornemmelse af hastighed i kroppen. Spar energien til næste gennemløb.

Så er det endelig tid. Fart og tempo. Accellerer det bedste du har lært. 3.2.1... LØB! Det er Tanja der tæller ned. Starten er god. Jeg kommer hurtigt op i fart og er med mentalt, præcis som jeg havde håbet på. i rundstrækket før opløbet retter jeg fokus på armene, som jeg insisterer på at trække rykvist så langt frem som muligt - så skulle benene gerne følge med også. Runder opløbet... Det går jo godt.. Nu skal du bare øge tempoet. Fokusér og så lige ud, resten af vejen. Pludselig kommer der en kold vind imøde. Jeg når ikke at registrere den mentalt  - det er noget jeg må hente frem af registret efter løbet. Men jeg mærker udmattelsen trænge sig på og det er lidt for tidligt. Passerer 200m... Kom nu... fortsæt... Bliv ved... Kan ikke rigtig gøre mere... Skal bare blive VED med at sende signaler til de eksplosioner som benene skal fortsætte med, men opgaven fortaber sig i en tåge af ting der pludselig trænger sig på.... Passerer min gamle max kegle... Hvor lang tid er der igen? (dum indvending, men kan ikke undgå den). Så lyder "stop". Jeg fortsætter 1-2sekunder, før opbremsning og vender mig spørgende mod Jonas der står ved min kegle. Han mener den er flyttet nogle meter. Den nye max bliver målt til 220m...

Vi har nu nogle heats tilbage, som jeg gennemløber med varieret fokus. Har ikke engang tal på hvor mange vi løber. Alt taget i betragtning er jeg rigtig glad for at jeg trods alt kunne øge. Har måske forbedret mig 3-5% på sprinten, hvilket vel er et godt resultat. Ville godt - mener også godt jeg kunne have løbet længere, men ikke på dagen, og sådan er det engang imellem. Næste uges 10km test er langt vigtigere at få et godt resultat på. Og så er jeg også nysgerrig efter 400m testen som ligger mandag.

Hepper på dagens 10k løbere. Fra venstre: Tanja, Jakob og Warny. Foto: Claus
Efter træning byder Tanja på Cacao og småkager. :-). Carsten skal testes på 10k, så vi bliver alle hængene lidt efter bad. Jeg må forlade 10k på 1/3, skal hente Anton og videre med livet. :-)

Onsdag d. 28/11 (Temperatur 7c, let vind, overskyet)
Det lakker mod enden og dagens kombitræning er den sidste regulære træning inden testsene. Torsdag skal der testes max på sprinterne, lørdag på styrke, og den efterfølgende uge skal vi så måles og vejes (10km, yoyo, 400m, VO2max, biopsi og blod). Men før det, altså lige en gang styrke (4x4rm, benpres, dødløft og squat), samt en løbetur på 12,6km.

Er lidt presset i løbet af dagen pga. arbejde og andre aftaler, så jeg beslutter mig for at klippe løbeturen over og jogge derind (ca. 2,5k), og så tage en 10k som afslutning, hvor jeg skal afhente Anton.

Vi er Claus, Thomas, Per og jeg selv, hvor de to førstnævnte tester max i styrke, så jeg kører mine sæt med Per. Per løfter ubesværet 420kg i benpres. Han nærmest smider rundt med de 100kg i dødløft. Det er ret imponerende hvordan han peaker lige nu. Jeg selv ender forsigtigt på 320 i benpres (kan godt løfte mere, men det må blive lørdag). I squat løfter vi begge 140. Det gør nakken lidt øm, men ellers føler jeg rimelig meget overskud.

Tager løbeturen i selskab med Thomas og Claus vi løber i pace 4.30. Det er et behageligt afslappende tempo. Alligvel begynder mit venstre ben at drille igen, henimod slutningen. Der er kort vej tilbage - og jeg har i øvrigt ikke tid til at stoppe op - så jeg ignorerer det. Er ved at være træt af besværet med venstre side. Først er der noget rumsteren i lysken, så en forstrækning i baglåret og nu tilsyneladende et eller andet der irriterer på ydersiden af venstre balle. Der er ingen tvivl om at marathon lige har skubbet hele systemet en tand længere ud, og jeg skal være påpasselig for tiden. Beslutter at holde et 100% fokus på de kommende tests, og så gå mindre hårdt til selve træningen.

Når tests er overstået. Vil jeg køre et restitutionsprogram for at blive helt klar igen.

Mandag d 26/11 (Temperatur 8c, let vind, overskyet)
Pyha, skal være i den anden ende af byen indenfor en time, men efter to kolde styrtebade og en omgang træning, skal jeg vist lige dampe af først. Dagens træning var oprindeligt programsat til at indeholde de sædvanlige 10x30sek. sprint. P.g.a. sidste søndags "lange tur" og torsdagens letsindige tilgang, har jeg bedt om et restitutionspas for mig selv. Det altoverskyggende fokus ligger på torsdagens max test på sprint, men før det ligesom kan realiseres er jeg nødt til at få styr på det der ligger og rumsterer i mit højre ben. Så tanken idag er en rolig "mærke-efter-tur", rundt om søerne (7,2km).

Det starter ikke så godt. Min hoftebøjer og lysken (venstre side), sender klare signaler om at der er et eller andet galt. Jeg prøver at fokusere al min energi på området og jogger VIIIRRKKKEELIIIIG LAAAAANGSOMT. Efter 1,5km, er det ligesom det forsvinder, eller ihvertfald aftager lidt. Efter to km, kommer jeg ind på grus. Og det lader til at bekomme kroppen. Jeg beslutter at fyre et stigningsløb af og se hvad der sker. Stigningsløbet (ca. 100m), går godt. Faktisk føles det næsten som om der er noget der løsner sig (kan være ren og skær indbildning). Der er ikke noget at mærke i lysken eller hoftebøjer. Forstrækningen (fra torsdagstræningen holder sig også i ro), så langt så godt. Jeg er godt hjulpet af en rygvind, og fyrer yderligere 5 stigningsløb af på vejen op til Østerbro siden. Mærker en smule til baglåret, men ikke noget alvorligt. På tilbagevejen, får jeg så vinden imod mig. Og det går nok knap så hurtigt. Jeg prøver at lægge nogle lidt længere stigningsløb ind og det lader til at virke. Alt i alt OK træning. Tror på at jeg er i bedring og nok skal blive klar til torsdag.

Læs om træningen syvende uge her
Læs om træningen sjette uge her
Læs om træningens femte uge her
Læs om træningen fjerde uge her
Læs om træningen tredie uge her
Læs om træningen anden uge her
Læs om træningen første uge her

Kommentarer

Populære opslag