Day 1 - NY Manhattan


Manhattan appartment, Thanks Michael. :-)
Jeg kunne have vaeret en en hvilken som helst skabning. Idet jeg vaagner har jeg ingen fornemmelse af tilstand andet end det lys der kommer mig i moede. Efterhaanden genvinder jeg fatningen og maerker oemhed i stort set hele kroppen + en let hovedpine. Det foeles som toemmmermaend, uden kvalme. Jeg skal have vaedske og kryber forvirret ud af sengen. Heldigvis er der en flydende roedlig substans i koeleskabet. Det har en let mandelsmag. Jeg aner ikke hvad det er jeg drikker, men det virker. Sidder i sofaen og vaagner lidt mere.


Kl. er omkring 15.00 (NY tid) dvs. 21.00 (DK tid). Jeg har sovet i omkring seks timer. Kan ikke finde ud af hvordan jeg stiller mit ur til lokal tid, saa jeg lader det ligge. Maa se at faa taget et bad. Komme til haegterne, faa noget at spise. Hvad dag har vi (torsdag?).

Der er hul igennem paa en WiFi, og jeg sender et par beskeder hjem. Gaar i bad og bliver barberet. Det varme vand foeles naermest helende. Maa ud paa gaden og se hvad der sker.

Faar noget toej paa NY here we go, nu skal jeg altsaa en tur ud UDEN kuffert og taske og bare nyde friheden. Gaar ned af Lexington (er i den anden ende i forhold til igaar, omtrent udfor MOMA). Faar noget mad i en bagelshop ved navn Tal. Stille og roligt aabner NY sig op og jeg er begejstret.


Man kan kun holde af disse mennesker
Har hoert at folk her er fortravlede og uforskammede, men det er slet ikke det indtryk jeg faar. Overalt hersker en venlig overbaerenhed (maaske en noedvendighed i saa stor en by), men det foeles ogsaa rart. Man kommunikerer. "Sorry", lyder det stille, hvis man kommer til at stoede ind i nogen, og i det hele taget moedes alle konfrontationer med et smil og en imoedekommenhed, som er betagende. Efter en reconogsering Central Park, beslutter jeg mig at tage paa shoppe efter loebesko (har jo taget en kuffert med til formaalet). Jeg finder et par butikker, men ikke de sko jeg gerne vil have, saa jeg lader tilfaeldet raade og vaelger et par Mizuni og et par Brooks, to maerker jeg i oevrigt ikke tidligere erfaring med.

Rødbedesaft
Det lykkes mig ogsaa at finde nogle flasker med roedbedesaft - er ved at foele mig ovenpaa igen. Spiser noget mere og nyder stemningen, inden jeg begiver mig tilbage til lejligheden. Vil gerne proeve at faa noget ordentlig hvile, men er egentlig ikke traet, saa jeg maa skrive et par breve og klokken bliver midnat foer jeg vover at gaa i seng.

Klager heller ikke
Det er ikke saa nemt at falde i soevn, som jeg havde haabet. Vaagner flere gange og kan ikke rigtig faa styr paa tankemylderet. omkring kl. 7 - det maa saa vaere fredag - gider jeg ikke laengere ligge og lade som om. Spiser noget frugt til morgenmad og goer mig klar til at komme ud paa min tur i Central Park. Det er de nye Mizuni i skriggul, der skal testes. Egentlig havde jeg planlagt at tage turen hele vejen rundt (det skulle vaere omkring 10km), men jeg bliver lokket op paa en hoejderyg rundt om soeen, af et mere behageligt grusunderlag.

Klar til løbetur i Central Park


''
Jo jo.. den er god nok. :-)
Deroppe moeder jeg en mand, som jeg beder om at tage et billede. Manden heder Hicham og taler med Brooklyn accent. Han viser sig at befinde sig her i parken i sin egenskab af manager for en kenyaner, ved navn Isaac Korir Kedikou. Isaac er lige ud for at tage et par laps, inden han tager til Philadelphia ogsaa for at vinde 8k (loerdag), og 1/2-marathon soendag (hvilket han rent faktisk gør - vinder begge løb).

Han loeber en 1/2 i en pb under 1 time, så det er lidt svært at begribe, men det er fedt at opleve fuldblod. :-). Så da Isaac passerer efter sit andet lap, ligger jeg mig i hælene, bare for lige at opleve hvordan sådan en træner. Det går stille og roligt sådan i 300 meter, så flyver han afsted som en raket. Efter min første lap, stopper jeg op og taler lidt mere med Hicham. Tilbyder at hjælpe, hvis de skal deltage til VM i København 2014. Vi udveksler mails, så må vi se hvad der sker.

Isaac Korir Kedikou - senere vinder af Philly 1/2 marathon


Tager en lap mere efter for mig selv efter at Isaac har løbet sin sidste runde og lunter så hjem. ca. 9km i pace 4.20 er OK. Benene har det fint. Skoene var rare at løbe i. Skal fremfor alt undgå at bruge for mange kræfter forud for race, der nu kun er 2 døgn væk.

Har medbragt 20 dollars, og taenkte jeg ville tage morgenmad paa vejen hjem. Det goer jeg så. Minipandekager med frugt, kaffe og masser af sirup. Ville nok have tanket lidt anderledes op derhjemme, men der sker simpelthen for meget i øjeblikket til at jeg kan holde styr på det hele. 

Morgenmad

Tilbage i lejligheden, går jeg i bad og pakker mine ting. Nu skal jeg til Philadelphia, hvor eneste opgave er at komme HELT ned i gear og få tanket ordentligt op. Tom og Tom og Julia bliver mine venlige værter de næste par dage.

Time sq

Kommentarer

Populære opslag