PUNK is not dead, it was just born to early

Denne T-shirt er grøn og formodentlig ældre end min ældste søn. Derfor er den PUNK og det er alt der tæller.

SIKKE ET MÅL HVAD? Man skal være komplet omsluttet af sin egen boble, hvis ikke man har ladet sig rive med af de seneste ugers fodbolddrama. Spørgsmålet er så, om det er en god ting? Det føles godt, ja. Men alt andet er jo blevet sat på pause, imens vi ufrivilligt blev suget ind i denne fest. 

Det er en rus og HER må jeg personligt bare sige, at det er vanskeligt som kreativ kunstner at præstere, i påvirket tilstand. Ihvertfald hvis det er fadøl, man er påvirket af. 

Som kunstner er man et fintfølende instrument der skal kunne opsnappe og processere detaljerne i vore omgivelser. Der er ikke meget detalje i at klaske maver med tilfældige mennesker, imens man skråler LÅLÅLÅ og håner alt der ikke er rødhvidt...

Men lad det ligge. Nu er festen slut*. Det var fedt så længe det varede. Tillykke med at nå semi, og gudskelov at nr. 10 stadig lever. Nu må vi altså tilbage til det det handler om, nemlig den "ÆGTE Kærlighed"**.

Flere og flere spørger hvorfor et ægte punknummer som "Wurstmaschine", først kommer nu, små 50 år efter... punk. Til det kan jeg svare, at PUNK er en vej man går og man kan ikke altid se hvor man havner. 

Det gode ved PUNK, er at der ikke er nogen regler. Man kan blande alt. Opera og hiphop fx. Nu sidder du sikkert og tænker... "Uff... Det lyder ikke rart.", men for det første var det blot et tankeeksperiment - jeg kunne også have sagt; skratch dit beat med en blokfløjte - pointen er at alt gælder og derfor giver PUNK dig en lang række af fantastiske fordele på din vej imod ÆGTE kærlighed. 

For det første kan du lave alting selv. Faktisk bør du sætte en ære i at lave alting selv, for kun derved, ved du hvad du rent faktisk laver. Alt for mange ting idag er halvfabrikata. Der er ikke noget galt med "halvfabrikata" - bortset fra at det er svært at udtale - men der er for meget af det og vi bliver som mennesker derfor reduceret til små hjul i maskinen, der ikke har den mindste chance for at gennemskue hvor vores opkald bliver dirigeret hen. Opkald er en metafor for energier, ifald du ikke forstod alvoren her.  

For det andet er du fuldstændig fri for at skulle tage hensyn til etablerede magtstrukturer, som fx. pladeselskaber eller markedskræfter. Ingen af disse aktører gør andet end at suge profit ud af din kreativitet og selvom det kan være fedt at nogen betaler din frokost, så er det altid federe at gøre det selv, også selvom det måske betyder at du ikke bliver mæt.

Og for det tredie behøver du ikke bekymre dig med, om andre synes det du gør er godt eller skidt. Det eneste der tæller, er at du selv kan stå inde for dine ting og det kan du kun, hvis du ikke bekymrer dig om hvad andre mener. Paradoksalt nok betyder din bekymring for hvad andre synes, at dit ego er for stort, for det er egoet der gerne vil have ros og opmærksomhed. Den sande punker er ligeglad med ros og opmærksomhed. Han/hun laver sit shit og sætter sit aftryk. Det er jo ikke uden grund at det hedder: "PUNKtum" vel...

Jeg kunne også komme med en hel masse andre grunde, men det behøver jeg ikke, for tre er som regel nok. 

Til gengæld vil jeg afslutningsvist sige, til dem, der med førnævnte spørgsmål hentyder til min alder, at det aldrig kunne være anderledes. PUNK kræver en særlig slags visdom som kun erfaringen giver dig. De første PUNKS i 70´erne var unge og umodne. De kendte ikke til verden. De troede de kunne frigøre sig, men istedet blev de spist af kapitalisme og mode (R.I.P - PUNKS). 

Det var en drabelig forestilling jovist, men hvad andet kan man forvente, af unge mennesker med farvet hår der har: "No future", som slogan. De var tydeligvis helt galt afmarcheret. Unge mennesker har netop en fremtid. Gamle mennesker derimod får livsstilssygdomme og dør og derfor er det dem der ikke har nogen fremtid. Desuden har det alle dage været pensionerede damer i alderen 60+ der var firstmovers på hårfarvning. Alt hvad PUNK i 70´erne gjorde, var at springe over hele mellemregningen. Derfor er den PUNK der kommer nu den eneste sande PUNK. 

* I øvrigt... Hvis der var lidt flere der havde fulgt rådet om at lytte til "Wurstmaschine" 10 gange dagligt, så havde vi også spillet i finalen. 

Rådet gælder i øvrigt stadig, så vil du istedet opleve at andre gode ting sker for dig. Stream nummeret her: https://backl.ink/147288872   

** Jeg påtænker at uddybe ægte kærlighed i et senere opslag. Glæd jer, det bliver MEGA PUNK!!!

ROCK ON!!!!


Kommentarer

Populære opslag