Træningslog uge 14 -> kbh marathon 2013

Tal for den hurtigste tur over 30 til dato (onsdag d. 3/4-2013)
Uge 13 var gået godt, men de mange forholdsvis hårde pas havde tæret mentalt, hvorfor jeg proklamerede uge 14 til at være "rolig uge". Efter en ganske rolig start, kom der imidlertid fart over feltet og ugen bød på to personlige rekorder.

Målsætninger for uge 14 er:

  • At holde en rolig uge 
  • At få mindst to lange ture lagt ind i programmet
  • At sørge for ordentlig søvn og hvile imellem træningen
  • At sørge for ordentlig føde indtag

Mandag er jeg træt efter forrige uge. Jeg planlægger en rest. tur på 15-20km, men falder i søvn. :-). Da jeg vågner kan jeg kun lige nå en tur rundt om søerne. Det er også OK. afstand: 7,7 

Tirsdag står der en 5km tempotur på programmet. Jeg er presset arbejdsmæssigt og stadig ikke i humør til at træne igennem, så jeg springer over passet. Istedet tager jeg en hvilepuls måling, som landre på 34.. (Personlig rekord nr. 1 denne uge).

Onsdag SKAL jeg bare ud på en lang tur. Det er klar himmel og vindstille, så jeg tager shorts på og flyver afsted. Måske har de foregående to dages pause virkelig været påkrævede, for jeg løber mine 33,1km i avr. pace 3.51. Jeg kommer hjem med masser af overskud og tænker at hvis jeg bare holder pace 4 rent på de sidste 9km, så er jeg hjemme i 2.43. Det er endnu en personlig rekord og så på et simpelt træningspas. Jeg er helt oppe at køre. 

Torsdag programmet siger 4x1.500m, men jeg er alligevel lidt mærket af gårsdagens lange tempotur, så jeg nøjes med at joine Tanja på et restitutionspas og 3x200m spurter. Samlet km 10. Benene har det efterfølgende bedre. 

Fredag har jeg holdt åben, enten til det programsatte tempopas (ca 15k), eller til gårsdagens interval, som jeg udelod. Det bliver til en tempotur. Jeg skal ligge i intervallet (3.46-3.55), men turen her, som bliver på 15,6km, løber jeg i 3.43. Det er næsten PR og selvom jeg til slut VED, at dette ikke er mit marathon pace endnu, er jeg alligevel overrasket over hvor hurtigt det går. Jeg er også opmærksom på en lille lurende irritation på indersiden af højre knæ.

Lørdag vælger jeg at tage mit torsdags pas (4x1.500m) interval. Jeg skal ligge mellem 3.20-3.33. P.g.a. knæet er jeg imidlertid ret opmærksom på at dæmpe intensiteten. Ender på avr, 3.31 (hhv. 3.35, 3.31, 3.29, 3.29). Det lader til at jeg får bedre tur på pacet under de sidste pas. Samlet km (inkl. opv/afj) 10,5k

Søndag står på den traditionelle Sparta tur denne gang løber vi 24,7km ud til Dyrehaven (Fortunen og hjem ad gentofte sø). Jeg er ved at være brugt men får dog afsat et par gode bakkeløb på hhv. Fortunen (i hælene på Lars Budolfsen. :-)) og ad Lersø Park Alle. Inkl. jog til og fra bliver dagens km tal: 31,4k 

Ugekommentarer: Løber 108,3km samlet. Jeg starter ugen med målsætning om at restituere, men efterhånden som det går op for mig hvor god formen egentlig er, synes jeg alligevel jeg får løbet et par særdeles gode ture. Holder mig indenfor eller bedre end målsætninger på alle pas og sætter desuden ny rekord onsdag (vel egentlig også fredag). Kommer desuden rimeligt op at ringe over hvilepuls på 34, som jeg måler tirsdag. Har god restitution og fokus på mad og hvile. Jeg skal passe lidt på benene kan jeg mærke. Højre knæ sender nogle signaler, men intet alvorligt. Næste uge bliver træningsmæssigt en udfordring, da jeg er bortrejst i tre dage og iøvrigt har travlt på job. Måske der kommer noget helt naturlig restitution ad den vej. :-)
Samlet km. de seneste fire uger: 472km

Kommentarer

Populære opslag