Træningslog uge 20 -> kbh marathon 2013


Træningen den sidste uge før raceday, har handlet om at geare ned. Det almindelige program er blevet tilsidesat og jeg løber på fornemmelsen af hvad der nu er godt for mig den dag. 

Målsætninger den sidste uge (20)

- Bliv klar, mentalt, få hvilet og spist
- Træn marathon pace
- Træn sprint

Mandag holder jeg helt fri, og tirsdag ringer de venlige folk fra Sportmaster og meddeler mig at mit ur "Garmin 210" er tilbage fra reperation. Det er anden gang det går ned, men meldingen er at der intet er i vejen. Jeg ved ikke hvad jeg skal mene, men det er rart at have uret igen, specielt her på de sidste dage, hvor jeg gerne vil have noget måling på formen.

Man kan generelt sige om kroppen som pejlesystem, at det fungerer som et kompas på Nordpolen i dagene op til et race, så jeg får ikke så meget ud af at mærke efter.

Jeg kan dog mærke at benene er gode tirsdag. Løber 10k i Frederiksberg Have og Søndermarken, med et par indlagte bakkespurter. Jeg giver mig ikke mewre end 80%, men får alligevel pulsen op et par gange.

Onsdag står der 4x1000m intervaller på programmet, jeg beslutter mig for at fortsætte joggestilen istedet og tage 12,5k rundt i byen. Blandt andet er ømheden i mit knæ ikke helt væk, og jeg mærker hele tiden en tendens til noget krampe i højre baglår - ingen grund til at stresse dette. Løber de sidste 2,5k i marathon pace 2.45, og det fungerer fint.

Torsdag står den på lidt let fartlek. Jeg tager ca. 10 sprinter undervejs på en joggetur omkring de 10,5k. Den DOMS jeg har gået og følt i benene de sidste par dage er nu væk, men der er stadig det med baglåret og knæet. Jeg spekulerer som en gal på vejret søndag. Det er IKKE til at blive klog på. Nogle siger 25c+, andre siger 13c med regn. Det sidste er langt at foretrække, selvom det er synd for tilskuerne. Inden træning måler jeg hvilepuls, som ligger forbavsende lavt på 38.

Fredag er hvilepulsen helt sikkert røget i vejret. Jeg kan mærke nervøsiteten og anspændtheden stige. Først tager jeg 2,5km i jog, herefter ca 5k i marathon pace. Det lader til at jeg er ret stabil på de 3.45, og jeg planlægger at lægge ud i 3.45-50 (afhængigt af vejrforholdende).

Lørdag er hviledag og temperaturen når op på 27,7c i skyggen. Jeg bor øverst i en lejlighed og her varmes alting endnu mere op. Hele dagen går jeg og sveder og jeg tænker alternativer, hvis det skal blive samme varme dagen efter.

Ugekommentarer
Jeg er klar. :-)

Samlet km. de seneste ti uger: 958km (ex. marathon søndag, som du kan læse løbsgennemgang af her)

Kommentarer

Populære opslag