Nike Test2 2013

Foto: Nykredit Copenhagen Marathon. Startlinie foto fra Nike Test2 2013. Det er mig med ble om hovedet, til højre  Sharif Toran - ender som 5´er.

En forsigtig formaning til alle løbere. Løbebånd kan være godt, men gør din psyke blød som smør. :-). Jeg har ellers p.ga. tiltagende kuldskærhed benyttet mig af muligheden for at træne især de hurtige pas på bånd, i løbet af vinteren. 


Nå... Men onsdagen havde budt på noget der lignede årets første forårsdag og jeg var rent faktisk udendørs og løbe tempoløb 6km i 3.46 (Det var - lidt skuffende - hvad det kunne blive til på 4xvåd og fedtet sti i Frederiksberg have). Dagen efter stod den på 7x800m i på samme strækning. Det gik lidt bedre med en avr. pace på 3.25 min/km. På trods af god vind føltes det som mildere vejr og jeg begyndte at tænke: "Forår på vej. :-)".

Fredag går det så op for mig pg.a. en del cykelure, at vi altså ikke helt er der endnu. Temperaturen begyndte atter at falde og blæsten tog til i styrke. Alligevel er det med en vis forundring at jeg søndag morgen vågner op til et termometer der viser -8c og vandret sydvendt snefygning.

Upside er at jeg har haft to hviledage - træning har været umulig at finde plads til iblandt de øvrige gøremål. Pakker taske og tøj. Er kommet lidt sent op, så jeg må tage opvarmning på vej derud. Undervejs overvejer jeg målsætninger. 3.45 min/km, vil være et OK snit, og så er det jo nærliggende at gå efter sub 56min. Vejret taget i betragtning.

På vej mod stadion er det lidt ubekvemt at jogge med en rygsæk. Det bliver jeg imidlertid nødt til, da jeg skal have skiftetøj med til efter løbet (når det er så koldt). Som altid, når man først er ude, er det knap så slemt som forventet. Alligevel får jeg et chok, da jeg tager yderste lag af og går ud for at lave et par stigningsløb. Jeg har to langærmede trøjer på (yderste lag er uld - pg.a. noget allergi) og et par windbreaker thights. Det blæser en pelikan og kulden går direkte igennem især på overdelen. 5 minutter til start. Der er ikke så meget andet at gøre, end at holde sig i bevægelse og så komme hurtigt i mål. Mine tæer er også frosne og følelsesløse.

Ved startlinien, møder jeg Jonas Lyngholm vi havde en god optakt til Copenhagen mrtn 2012 sammen, så vi står og småsludrer lidt. Jeg ved at Jonas er hurtigere end mig, men han døjer med lidt forkølelse og virus, så jeg tænker, at hvis jeg kan holde mig til ham, vil det ikke gå helt galt.

Så går starten. Vi har medvind på de første to km. og løber i tempo 3.27-3.30 uden problemer. Så støder vi ind i den første modvind. Jones der er stukket af oppe foran falder en smule tilbage og vi får samlet en gruppe på 10+ personer. Jeg har stadig overskud, men kan mærke at jeg bare skal holde mig til, uden at forsøge for meget (har måske en føring på samlet 500m under hele løbet). Nå men gruppen lader til at have forståelse for at der ikke rigtig er nogen som gider ligger derude og slås med bidende kold vind alene, så den fungerer sådan set rigtig godt.

Jeg kæmper en smule med psyken på de første km. Strækningen forekommer mig simpelthen for lang, i forhold til at jeg knapt kan mærke tæer og hænder (især det første er ret ubehageligt, når man løber). Ved seks km, er jeg faktisk ved at falde af, men Jonas kommer løbende bagfra og giver mig et opmuntrende tilråb, om at se at slutte mig til gruppen med på vejen. Det er modvind igen - og måske hjælper det mig faktisk, for jeg får langsomt halet ind og hægtet mig på igen. Mit enkle mål idag, bliver bare at holde mig til gruppen så længe som muligt. Vi har passeret 5k omkring 18.30. Har af een eller anden årsag efterladt mit ur på current pace, og det er iøvrigt - som sædvanligt - foran på km strækningerne. Lidt hurtig hovedregning siger avr. pace 3.42 min/km. Det er i orden, tror jeg nok. Energiniveau er OK, Ben føles OK, vejrtrækningen er måske en smule intens, men det er ikke alarmerende. Nu er der taget hul på løbet og snart er vi over halvvejen. Jeg er ved godt mod og formår altså at holde fast i gruppen.

Lige før 10k drejer vi 90grader ved Sølvgade, her er jeg bagest i feltet der drejer forbi en motionsløber, som altså lige har tænkt sig at flette igennem feltet. Jeg bliver lidt overrasket, fordi det er normalt at folk på ruten, der ikke er direkte med i løbet, holder tilbage for de deltagende løbere, så jeg koliderer på det nærmeste med hende og må skubbe hende i ryggen, for at vi ikke skal støde direkte sammen. Hun råber nogle arrige forbandelser efter mig, og jeg bliver sq en smule paf. I mellemtiden er der slået hul til gruppen, og det hul formår jeg aldrig at få lukket. Vi har rundet 10k omkring 36.45, svarende til avr. pace 3.40, hvilket er bedre end ved de første fem. Det er virkelig godt, så selvom der kommer et hul, begynder jeg at ane et anstændigt resultat. Kan jeg feks. bare løbe 3.50 på de sidste 5km, så er jeg under 56min. osv. osv. så jeg får faktisk stoppet hullet og kan hele tiden skimte de andre løbere 50-100m længere fremme. På et tidspunkt har jeg også fornemmelsen af at jeg rent faktisk haler ind på dem igen og Jonas liggerderude foran og fungerer som pejlemærke.

Det lykkes mig at overhale en løber efter 10 km. Jeg ser mig ikke tilbage, men det lyder som om at han hægter sig på. Det viser sig senere at være en løber fra gruppen, som overhaler mig og stikker en smule af, med et par km. igen.

På den sidste km. får jeg pludselig sidestik og mine ben føles helt vildt tunge. Det lykkes mig at ignorere og med en km. igen, ved jeg at jeg når under 56min. Jeg giver det jeg har på det sidste stykke og min vejrtrækning bliver virkelig anstrengt. Krydser mållinien i tiden 55.33. (PB)

Det er rigtig godt. Jeg løb ikke test2 sidste år, men de foregående år har tiden ligget på hhv. 57.39 og 57.41. Det er altså mere end 2 minutter bedre og et klart udtryk for at mit tempo er forbedret. Da jeg læser blogindlæggende for 2011 og 2010, går det også op for mig at jeg på trods af de ulig vejrforhold, faktisk har haft en del mere overskud end tidligere.

Mine fingre er godtnok ubehageligt kolde, men det der handler om løbet fungerer bedrer end nogensinde og jeg glæder mig nu faktisk til test3, med lidt bedre vejrforhold.

Siger tak for hjælpen til Jonas i målområdet og skynder mig ind for at pleje mine frosne fingre.

Kommentarer

Populære opslag