Roskilde festival 2012 - Lørdag (inkl. Spectors koncertanmeldelse + youtube link)
Der er EN meget ENKEL grund til at jeg SKULLE ind og høre Spectors og den er nummeret ”Lågsus” (med ÅG – hør den her. :-). På min velafspillede nyindkøbte single starter nummeret med udråbet: ”Du ved det!!”… Og det siger ligesom alt. Jeg har endnu i min hjerne ikke helt fået styr på hvor mange samtaler der kan afspores, anspores, afsluttes med ”Du ved det”. For slet ikke at tale om hvor fedt det er at råbe i et fyldt koncerttelt. Og når det følges af tekster som: ”Jeg har ik´brug for en læge. Til at fortælle mig jeg har det OKAY. Jeg har det meget mer end OK og hvis du ser mig nu, så vil du forstå…. Jeg har det Lågsus…”. Det er befriende, opløftende og melodisk i samme grad som Posens efterhånden gammelkendte ”Spændt op til lir”. Spectors var sat til 03.00 lørdag nat. Jeg havde TÅRNHØJE forventninger. de blev til fulde indfriet.


Første ting først
Så lørdag starter med regn omtrent ligesom fredag. Det er dog en lidt mildere regn denne gang og det stopper omkring formiddag kl. 10.00. Efter bad og morgenmad. Vi dingler lidt rundt og forsøger at løse gårsdagens problem med Annes´ camping armbånd (situationen er kafkask og vi opfordres til at opfordre vores vagthavende om at tildele Anne et ekstra armbånd (hun har jo betalt for et rigtigt, men det går altså ikke sammen med medarbejderarmbåndet), alternativt bliver vi sandsynligvis bedt om at pakke teltet sammen og finde en anden plads. WurstWunder har sandsynligvis et armbånd, det ved han mere om kl. 18.00 (min vagtstart), så vi går ind og hører Bowerbirds i Gloria, et interessant og smukt folkband der går rigtig godt med den smukke Gloria scene.


Efter den koncert mødes vi med Rasmus og Anne, hvor det viser sig at Anne ikke skal have øl p.g.a. – nå ja… Tillykke Anne og Rasmus. Jeg når at høre en lille smule af the Roots sampling af gamle HipHop klassikere og så er det over til vagt kl. 18.00 i WurstWunder. Det viser sig at de har skaffet et ekstra armbånd, som Anne gerne må få og ikke kun derfor – men også derfor, vil jeg gerne give Søren, Simon, Michael og Kim en krammer  - ”I har en fed vogn og i kører den fede stil. Tak for en god festival. ;-)”.På vagten regner jeg egentlig ikke med at der skal ske så meget. De fleste er inde og skal høre Bruce Springsteen. Vi er kun to på vagt, så vi kører en som grill og en ved kassen. Alligevel viser det sig at blive travlt. Det er først omkring 22.00 at der kommer et break og Jonas og jeg får da lavet en pæn omsætning. Kl. 23.00 er der vagtskifte og en anden Jakob dukker op. Jonas har dobbelt vagt og skal fortsætte til kl. 04.00.

Intermezzo – armbåndene 3
Jeg skynder mig ud for at klæde om. Nu skal jeg jo i gang med festivalens højdepunkt og jeg er SLET ikke klar. Imens jeg SMS´ser, spiser en pølse og klæder om, gennemgår jeg mine lommer og overvejer om jeg skal gå tilbage til campingområdet med min taske. Pludselig ser jeg et lyserødt armbånd ligge på jorden. Jeg studser først over det, samler det op og opdager så at mit armbånd er knækket.

Jeg skynder mig over mod camping arealet og spørger her den første vagt jeg finder om hvad jeg skal gøre. ”Du skal over på Roskilde Tekniske Skole og have det skiftet.” Der er ingen vej udenom. Jeg husker torsdagens lange vandreture og har bestemt ikke noget ønske om at bruge for megen unødig tid på dette her, så jeg beslutter at parrere ordre og gå over på skolen. Undervejs bliver jeg selvfølgelig stoppet af nogle vagter, men jeg er rimelig determineret og de er heldigvis venlige og hjælpsomme. Tilbage ved skranken, lyder det velkendte. ”Du hedder da ikke Benedikte” og en kort overgang frygter jeg for at de klipper båndet og smider mig ud. De er imidlertid her så venlige, som man skal være bag en skranke (kl. 23.30 lørdag aften på Roskilde), og jeg får uden problemer byttet armbåndet. De retter også navnet i computeren. Og hermed slut på armbåndsrodet for denne gang.

Spectors anmeldelse
Jeg SMS´ser ivrigt. Passerer Odeon 120Days det en total fed lyd der flyder ud derfra – må høre noget af det når jeg er hjemme. Ligenu gælder det om at arrangere et mødested i Cosmopol. Dominique Young varmer op. Jakob F. bliver ved med at SMS´se mig om at mødes i den SKIDE medieby  - tror ikke helt han har forstået min situation, så jeg beder ham om at holde kæft med sine NEDERN kommentarer og komme til Cosmopol (højre side af teltet – publikum POV). Anne er også på vej, og selv med alle mine svinkeærinder, lykkes det mig at være på plads omkring kl. 00.00, før koncertstart og før alle andre. Kort tids panik. Så dukker Anne op og lidt efter Jakob F og Mark B. Nu bliver det godt. Og det bliver det…. Du ved det!!! Råber jeg IGEN og IGEN imod enhver form for tvivl og forbehold… DU VED DETTTT!!!!

Dominique er en sort kvinde fra et James Bond univers der kører på med en hård smællende rap. Det er godt men kort. Allerede efter en halv time er det slut. Jeg undrer mig lidt og så skal vi over i Arena for at høre Tekno v/Paul Kalkbrenner. Engang syntes jeg tekno var fedt. Jeg vil beskrive noget af det jeg hørte 120Days spille som en fed form for tekno, men jeg synes ikke rigtig det slår an i teltet sammen med Kalkbrænderen. Og da vi pludselig bliver skubbet og mast… vælger vi at fortrække til fordel for Mew på Orange og mere fadøl. Jeg er ikke den store Mew fan, men lige i aften er alting godt og jeg står og hygger mig gevaldigt foran orange… Hvis d´jeg kommer til at kede mig… Hopper jeg blot et par gange op og ned og råber ekstatisk et: ”Du ved det!!”. Og så er det tid til Spectors.


Klædt i sort med hvide ben og ansigter og en udpræget rød belysning udgør de primitive men potente visuelle effekter i Spectors sceneshow. Det matcher vældig godt udtrykket fra plakaten til deres seneste udgivelse, albummet Kadevermarch. Og de forstår at sparke gang i festen her kl. 03.00. Der er ikke fremmødt nogen tvivlere, alle her ved det. Dette band har lavet et HIT, som det er helt ufatteligt, endnu ikke er blevet et MEGA-HIT. Og koncerten er fed… alle hopper… Kaster håndtegn. Råber sporadisk med på rimene. Så stopper koncerten. Jeg vender mig i vantro… De har endnu ikke spillet ”Lågsus”…. Det ville fandeme være for mærkeligt… Tilbage på scenen. Nedtælling... Hele teltet stemmer i. Og det viser at de gode Spectors drenge har ventet til sidst. Nu begynder festen for alvor. Xtra nummer  med nye vokaler. DETTE ER MIT ROSKILDES HØJDEPUNKT. FANTASTISK…. JEG ER GLAD FOR AT HAVE OPLEVET DETTE.Min stemme er forsvundet, og det har taget mig ca. 4 dage at genvinde normal stemmeføring.
Jeg har uden held forsøgt i den mellemliggende periode at finde anmeldelser af Spectors koncerten. Vil du vide hvordan det var? Så check lige denne optagelseCheck dem ud, næste gang de er i området. De spiller rundt omkring på landets øvrige festivaller.Vi følges ad en tur forbi WurstWunder Mark, Anne og jeg (Jakob F er forsvundet), hvor jeg giver en pølse inden det er godnat. Det er lyst og tidlig morgen. En smuk tåge har lagt sig over teltene.
Kommentarer

Populære opslag