Anklage om misbrug, for nem at misbruge

Det er påfaldende at Frank Schläck nu er under doping anklage i Touren samtidig med at han, broderen Andy og Jacob Fuglsang har en eskalerende disputs kørende med sin arbejdsgiver Team RadioShack -  bl.a. omkring manglende udbetaling af løn.


Frank Schläck er under dopinganklage, efter at en a-prøve har vist spor af det vanddrivende middel Xipamide. Stoffet er ikke i sig selv præstationsfremmende, men kan bruges til at sløre spor efter brug af doping. Frank Schläck benægter hårdnakket at have taget ulovlige stoffer og at dømme efter hans kørsel virker det ihvertfald ikke som om at det er noget der virker - skulle han rent faktisk have taget noget.  


RadioShack er under økonomisk pres og man kan snildt forestille sig, at en velanbragt dopinganklage (læs: vandflaske med en dråbe "et eller andet") til et par af deres genstridige topryttere, ville være belejligt i forhold til at man så GRATIS kan dumpe de mest løntunge ryttere, der ikke rigtig har præsteret - måske ovenikøbet tilbageholde deres løn og køre erstatningssager.


Kald mig konspiratorisk og paranoid, men den slags overgreb vil altid ske i en situation hvor individdets rettigheder af systemiske årsager underkendes. Jeg nævner i flæng asylsager, terrorlove og andre former for eksproprieringer, der alle kan synes meget belejlige for tilskuere og arrangører der ønsker et doping-, terror-, problemfrit og effektivt samfund. 


Det kan selvfølgelig være at FS er uren. Med de reaktioner man ser, er det bare blevet for nemt at misbruge anklagen om misbrug.   

Kommentarer

Populære opslag