No country for old men (uge 2)

Banestævne Østerbro: Kvinder 800m
I mit hoved, er jeg 80 år gammel, måske endda 90. Jeg er sikker på at det tal blev mindre, hvis man målte på ”kropsalder”. Det ændrer ikke ved faktum, at jeg i stigende grad oplever verden som repetitioner. Jeg har været der. Jeg har gjort det. Jeg observerer bare, min mening betyder intet.

Men når jeg går ned på gaden - for finde satelitter. Tager de første skridt. Møder vejr og vind i samme kadence… Så lever jeg og skulle jeg udpakke noget, for at komme til kernen, så var det alt omkring denne følelse af at leve. Det er løbets renhed.


Mandag
Løber ikke mandag. Men går ture og får idéer. Det er små brikker, som med et får deres indlysende plads i puslespillet. Virkelysten og initiativet tager fat. Hvad nu hvis man gjorde det ene eller det andet.

Tirsdag
Tager jeg i gym om morgenen. Xtrainer 15 min, samt core og udstræk. Disse ting vil jeg komme til at gøre mere af fremadrettet.

Om eftermiddagen tager jeg 6km restitutionsløb (Pace 4.40), efterfulgt af udstræk. Jeg tvinger tempoet nede. Minder mig om Lydiard, der sagde, at man altid skulle sørge for at have noget overskud efter hver træning. Det er det lille overskud, som du sætter i banken og gør klar til at fyre af når den store dag kommer. Og det er det lille overskud, som gør at løb stadig er en fornøjelse.

Onsdag

Vil helst bare gerne løbe en tur – vejret er til det, men beslutter at skåne mig. Tager i stedet 20min xtrain, samt lidt vægttræning og udstræk. Det er lige efter arbejde, hvorefter Tanja og jeg tager ind på Østerbro for at se Baneturneringen. Her debuterer stortalentet Anna Møller på 800m. Hun er tilmeldt en tid i 2.12, men løbet bliver en taktisk affære og så er det et par andre løbere der vinder i et spurtopgør. 

Them trækker i front, og Jonas Lyngholm på ydersiden i mændenes 3.000m A-heat ved Banestævnet på Østerbro
Mændenes A og B heat på 3.000m er også gode. På førstnævnte løber Henrik Them hare med en km. tid på 2.50. I det løb deltager også Jonas Lyngholm og Leslie Oliver, som på trods af indsatsen i søndags sætter PR i 9.15. I b-Heatet har en løbekollega Nikolaj Holdt Mikkelsen et glimrende samarbejde med Malthe Nielsen og løber rigtig stærkt ind som nr. 2 og 1. Mellem løbene har kommentatorene samtaler med heatvinderne og det hele er meget underholdende.

Torsdag

Har virkelig meget arbejde og forældermøde om aftenen, så jeg dropper idéen om at lave noget vildt i dag. Sidder ellers og hopper for at komme afsted midt på dagen… Bare lige en tyver imens vejret er godt. Det bliver i stedet til en otter (pace 4.10) kl. lidt over fire. De første par skridt føles underligt tunge. ”Hvad er nu det?”, tænker jeg. Det må være squat øvelserne fra i går. Der var ellers ikke mange kilo på – siger noget om, hvor blød jeg stadig er. Efter et par km, går det lidt lettere. Det er rundt om søerne, og jeg støder på Henrik Them og Peter Vestergaard (NBRO), som står og snakker ved Dronning Louises Bro. Peter løb et sindsygt flot marathon i søndags, så jeg ønsker ham tillykke og fortsætter for mig selv.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på at der sker virkelig meget med løb i DK for øjeblikket. Jeg er måske selv farvet, men for blot få år siden var man hurtig, hvis man løb under 3timer. Nu skal du ned i nærheden af 2.30. Og i takt med at flere og flere når derned, vil der også nå flere og flere ed i nærheden af 2.20, og herfra er der altså stadig et spring, men det går den rigtige vej. Budolfsen har netop krydset 2.16, og Them lader til at være godt løbene og under virkelig seriøs forberedelse til Berlin. 

På den sidste kilometer får jeg lige et regnskyl, og så er det ellers hjem og strække ud, bade og videre afsted. Tager en energidrik med, fordi jeg ikke kan nå at spise – lidt skidt, men der er ikke så meget at gøre.

Synes jeg mærker et eller andet i baglåret, som jeg havde håbet på var væk. Tænker at jeg vil starte i morgen med gym.

Fredag
30min x-trainer, core og udstræk.

Lørdag
Jeg skal i Dyrehaven for at afprøve formen. Vi løber 21 km omkring pace 4.20. Da vi når til Eremitageslottet første gang trækker himlen sig med et sammen det blæser op og en kort overgang pisker regnen fra alle sider. Det føles som at stå foran en afgrund, og jeg proklamerer at NU starter træningen frem mod Berlin. Kort efter er vejret nogenlunde roligt igen. På de sidste km. er jeg ved at være slidt. Selvom det går fremad, kan jeg godt mærke at der er langt igen, men det skal nok komme.
Jogger til Klampenborg Station, det bliver til i alt 27km. hvorefter vi tager til ”Sommerdag på Bellahøj”, en udendørs koncert med øl og flæskestegssandwich til kl. 00.30.


Søndag

Jeg er helt kvæstet efter i går og holder totalt fri. Får slappet virkelig godt af.  

Kommentarer

Populære opslag