Hjælp mig med projektet ”Them til OL i Rio”Mit navn er Jakob Vibild. Jeg har løbet i godt fem år og nu vil jeg gerne forklare hvorfor jeg støtter projektet ”Henrik Them til OL i Rio”.

Hvad handler det om?
Projektet handler om at sikre Henrik Them de optimale forhold for at kunne kvalificere sig og forhåbentlig også overraske resultatmæssigt ved OL i Rio. Projektet er født ud af en løbegruppe, som jeg selv er en del af der kalder sig: ”Runners United”. Frem til d. 21/2-2015 vil der blive informeret fra Facebooksiden: ”Them til Ol i Rio”. Lørdag d. 21. februar vil løbere fra Runners United - inkl. undertegnede – løbe en time på løbebåndende i WellCome Fitness. For hver km. der tilbagelægges betaler løbernes personlige sponsorer 100kr. Løberne skaffer selv sine egne sponsorer. Udover at løbe er jeg med i den frivillige ”planlægningsgruppe”.

Hvad går det ud på?
Henrik Them er et kæmpe talent indenfor løb. Han er den hurtigste dansker på marathon i de sidste tyve år. Meget tyder på at han er i bedre form end nogensinde og han vil være et godt bud på et overraskende dansk resultat ved OL i Rio i 2016.

Men hvorfor støtte en der har alt? Hvis eliten er så ”pokkers” elite, så lad den da selv om at løse sine egne problemer. Der findes 10-tusinder af andre mennesker alene i Danmark, som er mere trængende, så hvorfor overhovedet skænke dette projekt en tanke?

Som barn spillede jeg tennis og fra den sport har jeg arvet et - mildt sagt - anstrengt forhold til elitemiljøer. Der hvor jeg kom fra, gjaldt det om at ”at psyke” sin modstander så meget som muligt, hvis man ville være den bedste.

Ambassadøren
Første gang jeg mødte Henrik Them, var til et af Sparta´s testløb for nogle år siden. Jeg havde først for nyligt fattet interesse for løb og vidste intet om hvem der var god og hvem der ikke var. Én eller anden prikkede til mig og hviskede, at der gik Danmarks hurtigste løber.

Nu så jeg hvordan Danmarks bedste, gik smilende rundt og gav hånd og ønskede sine medløbere et godt løb, og hvad mere er, han mente det tydeligvis, for smilene og håndtrykkene gengældtes med samme oprigtighed. Det gav stof til eftertanke.

Senere har jeg fået bekræftet – ikke blot af Henrik Them, men også af mine efterhånden mange gode løbevenner, at løb udmærker sig som sport ved sin fredelighed – du har kun dig selv at slås med. Det hænder at jeg tænker: ”Hvis der var flere der løb, så ville verden være et fredeligere sted”.

Så jeg løber altså for fred. Ikke kun min egen indre fred, men i bund og grund også for din og mange andres fred – i det mindste for mig som aggressiv tennisspiller. :-)

Det var Henrik Them der først fik mig ind på denne tanke, fordi han er en fantastisk ambassadør for løbesporten.

Der skal virkelig meget til
P.ga. min interesse for løb igennem de seneste år, har jeg naturligvis fulgt Henrik Them, fra hans imponerende debut på Marathon i Berlin 2011 (2.17.47). Over dysten mellem ham og Jesper Faurskov om den danske deltagelse ved OL i London i 2012 – en dyst som Faurskov trak sig sejrrigt ud af.

Over den efterfølgende genoprejsning i Frankfurt 2012, hvor han passerer mål i 2.16.06 og løber bedste danske tid i tyve år. Et løb der tænder et håb hos mange om, at noget stort er på vej.

Til sidste års mareridtsagtige sæson hvor Henrik lige før Etape Bornholm må opgive at stille op. I første omgang fordi han har fået en skade i låret. Skaden viser sig senere at være en alvorlig knude, som straks skal fjernes, og som truer med at sætte punktum for hans løbekarriere, ikke blot fysisk, men også mentalt.

Sidste udkald syntes da at være dette års VM ½-marathon i København, hvor han endnu engang må udgå…

Men så… Akkurat som det ser aller sortest ud, begynder tingene at vende… Først med en episk bedrift ved årets EM i Zurich (2.17.55) efter at have ligget solo i 30km… Efterfulgt af et succesrigt DM titelforsvar i Odense.

Da Henrik Them i sensommeren meldte ud at han havde besluttet sig for at stoppe med at arbejde, for at kunne fokusere 100% på løbet, og i den forbindelse bad om hjælp, vidste jeg at de mange udfordringer har gjort ham stærkere.

Jeg ved godt hvad der skal til. Det ugentlige km. tal skal hedde 200+. Hen imod konkurrencen kommer man måske under 200, til gengæld skal intensiteten være højere. Når der ikke trænes er man konstant udmattet og der skal hviles og spises.

Man GØR ikke bare lige sådan noget. Det kræver dedikation, vilje, mod og kærlighed til løb at gennemføre. Alt sammen egenskaber, Henrik Them er i besiddelse af.

Grunden til jeg deltager
Men den egentlige grund til at jeg har valgt at gå ind i dette projekt er:

Hvis jeg selv havde talentet og mulighederne og bare stod der og manglede en lille bitte smule for at få tingene til at hænge sammen… Så ville jeg ØNSKE at nogen ville gøre det her for mig. Ikke fordi at jeg var bedre end alle mulige andre, men fordi mit behov var oprigtigt.

Jeg ville HELT sikkert gøre det for dig.

Ville du gøre det for mig?

Hvad kan du gøre?
Støt indsamlingen her
(Beløb fra denne indsamling vil blive lagt oven i donationen fra eventen d. 21/2.)

Du kan også hjælpe med at sprede kendskabet til indsamlingen ved at dele/like dette blogindlæg.

eller ved at ”like” vores facebookside ”ThemtilOL”, og følge med i hvad der sker på siden. Der vil komme spændende indslag, gaver og giveaways, så det er bestemt også noget værd for dig.

Personlig
Løber navn: Jakob Vibild
Årgang: 1970
Vægt: 70kg
Klub: SØAM
Træner: Ravnholt Running

Personlige rekorder:
5k: 16.44 (Splittid 2013)
10k: 33.58 (2014)
1/2-marathon: 1.15.38 (2014)
1/1-marathon: 2.34.29 (Berlin 2013)Low five... Tak for din tid. ;-)Kommentarer

Populære opslag