Nike marathon test 3 - 2011

Søndag d. 17. april, kl. 09.30 fra Gunnar Nu Hansens Plads på Østerbro i København, lød startskuddet på årets sidste testløb forud for Københavns Marathon. Af 5.000 tilmeldte var knap 3.000 mødt op, for at løbe halv marathon distancen på 21,0975 km.

Af forskellige årsager har jeg ikke været helt så skarp i forberedelserne som sidste år. Fremfor alt er det grundtræningen jeg har misset p.g.a. skader, dårligt vejr, lav motivation mv. Test 2 afslørede imidlertid at det ikke stod helt så slemt til som jeg egentlig frygtede og den sidste måned har jeg faktisk genfundet gejsten og nyder nu træningen. Hvor klar jeg når at blive til d. 22. maj er endnu usikkert. Der resterer en uge med hård træning - den sidste tid skal bruges til fuld restitution og finpudsning. Jeg tænker, at jeg kan vinde lidt ved at smide et par kilo og gå målrettet efter de lange intervaller. Nu må vi se. I dag ville måske give mig noget at gå efter.

Min fornemmelse den seneste tid betød at jeg på forhånd udmeldte en målsætning under 1.22.00. Dette var primært baseret på min oplevelse efter test2. Udover dette var jeg gået forbavsende uimponeret til opgaven. Aftenen forinden var jeg på besøg hos nogle venner, hvor jeg fik mig et par øl og nogle whiskeyér (3 af hver). Derudover kom jeg sent i seng (omkring kl. 2). Jeg havde opfundet en undskyldning om at det lige skulle afprøves om den øgning i testosteron niveau, som forårsages af alkoholindtag dagen i forvejen, kunne være præstationsfremmende (inspireret af cykelrytteren Floyd Landis). Lad mig understrege at min fornemmelse af dagens løb ikke ligefrem underbygger den teori og at disse forberedelser vel egentlig bedst kan betegnes som dårlige for løb.

Nå... Men det kan man jo ikke bruge til så meget nu. Jeg vågner lidt mørbanket, men kommer egentlig godt efter det. Jeg spiser en banan, noget havregryn, drikker en kop kaffe og noget vand til morgenmad og kommer lidt sent ud af døren. Temperaturen viser 5-10 grader. Der er 25 minutter til start da jeg ankommer. Mens jeg står i kø for et startnummer, oplyser speakeren at der er opklaring på vej. Det tegner til at blive en fin dag at løbe på.

Ca. 5 minutter før, står jeg klar oppe foran i feltet. Her dukker Jakob Frederiksen fra min sponsor Fiberby op. Han går efter en PR under 1.27.00, og jeg tror han er godt løbende. Vi ønsker hinanden god tur og så går startskuddet.

Som sædvanlig ligger jeg ud i et højt tempo (højere end gennemsnittet). I modsætning til test2, er jeg dog med lidt længere end bare de to første kilometer. Mit første fem kilometer split ligger på 18.30, men jeg har svært ved at koncentrere mig, (måske det var whiskey´erne). Den anden split lyder på ca. 19.10, og det slår mig en anelse ud af kurs. Faktisk oplever jeg lidt af en krise fra 10-13 km. Jeg har svært ved at finde en gruppe at hænge på, og overvejer om jeg ikke bare skal stoppe. Jeg synes ikke at jeg havde sådanne overvejelser sidste år, og noterer mig at jeg sandsynligvis med fordel kan dyrke noget mentaltræning. Den lidt matte fornemmelse afspejler sig i den tredie split som ligger omkring 20 min. Det er også her at jeg pludselig bliver overhalet af et par tårnhøje, prustende og skaldede triatleter. Nå... Jeg får taget mig en smule sammen, og løber sidste split omkring 19.50. Ved 20 km. har jeg knap 4.30 til de sidste 1,1 km. Det kan jeg da godt nå, tænker jeg og giver den en smule mere gas til sidst. Jeg kommer ind i tiden 1.21.41.

Jeg er glad for præstationen. Den bekræfter min fornemmelse af formen og gav mig et par hints til realistiske forbedringer. Hvis alt falder i hak, kunne jeg godt håbe på < 02.50.00 til Cph. Marathon.

NB: Dette indlæg er en del af serien "Løbe Kronikkerne" som der er en indholdsfortegnelse over her.

Kommentarer

Populære opslag