Translate

Mini City løbet 2/5 - (10k) løbsgennemgang

Team SØAM til Mini-City løb før start. Fra venstre Claus, Carsten, Jakob og Thomas

Efter at have misset test1 p.g.a. sygdom (tror det var i februar), dukkede der pludselig en 10k op på en helt almindelig hverdags torsdag aften, hvor der var chance for revanche. Det var Carsten Sillehoved fra SØAM - (min nyligt tilvalgte klub, som jeg stiller op for i DAF sammenhænge) - som havde været vågen og oplyste at vi havde en god chance for at komme på skammelen på holdsiden.

Optakt
Så vi fik os tilmeldt Claus, Thomas, jeg selv og Carsten (se billede herunder fra venstre mod højre) og jeg må indrømme at jeg havde en vis forhåbning om at gå under den hidtidige PR (35.53) sat ultimo november på bane, som en del af kombistudiets afslutning. Banen bør ifølge eksperterne ganske vist være hurtigere at gennemløbe p.ga. ensartetheden, men dengang foregik det med en temperatur omkring 0c, og jeg har i mellemtiden været inde i en rigtig god stime træningsmæssigt.

Klar parat start. Foto: Helle Hansen
Løbsstart var kl. 19.00 og vi aftalte at mødes ved Fisketorvet, hvor jeg også skulle have udleveret min nyligt erhvervede SØAM trøje. De andre er naturligvis forsinkede p.g.a. trafik og andet og mens minutterne tikker, kan jeg mærke løbenerverne trænge sig på.

Det er noget med at tiden går ENORMT langsomt, samtidig med at man føler at man SLET ikke kan nå at komme ned i målområdet. Jeg prøver at lade fornuften råde og overbevise sig om at man har styr på sagerne. Jeg HAR styr på sagerne, som jeg står der. Mere eller mindre bevidst har jeg skippet gårsdagens træning, og mine ben føltes afslappede og veltilpasse. Jeg er i god tid og det lykkes at overbevise mig selv om at det hele nok skal blive godt.

Vejrmæssigt er temperaturen helt perfekt (10-15c) med aftensol fra en pletvis skyet himmel. Det blæser ganske vist en smule i ansigtet på en del af strækningen langs Kalvebod Brygge, men heldigvis ligger strækningen til at man får vinden i ryggen, på vej op ad rampen (ved Dybbøls Bro) og imod sig på vej ned. Jeg bider mærke i at ruten indeholder en del skarpe sving og et stykke med ubehagelige brosten, hvor man svinger op bag om Christiansborg. Da løbet også havde en 5k etape, skal vi igennem to gange. Se iøvrigt ruten her. 

I sådanne situationer er det egentlig en lidt behagelig fornemmelse, at stå der med kriller i maven. :-).

Så dukker Carsten, Thomas og Claus op. Vi triller (de jogger, jeg cykler) de godt 1km. ned til start/mål området. Her møder jeg desuden Ivan og 2xJonas et par andre løbebekendtskaber og det er egentlig meget hyggeligt at man efterhånden kan sætte navne på nogle ansigter når man står der i mylderet.

Jeg klæder om og går i gang med opvarmning. At varme op er ny standard, indført i år på foranleding af træner Tanja Ravnholt. Grundlæggende består opvarmningen af lidt jog, efterfulgt af fodledsjog (2x50m), hælspark (2x50-70m), Knæløft (2x50-70m) samt to stigningsløb på godt 100m. Herefter er der fri leg og jeg laver yderligere et par stigningsløb, samt lidt jog og gadedrengehop.

Underopvarmningen kommer første 5k. løber i mål. Det er Henrik Them der løber ind i 14.40. Jeg ser ham på opløbet og det går eddermame stærkt (gætter på 2.20-2.30, på de sidste 50-100m) - fedt.

Vi bliver klar og tøffer ned i startfeltet med omkring 10minutter til start. Her går tiden med lidt let samtale. Jeg bider mærke i at Carsten meget overbevisende mener jeg kommer under 35min idag. Selv har jeg en forsigtig målsætning om at gå under PR på 35.53

Start
Det er min første deltagelse i et løb som del af et hold. Vi må jo ikke glemme at vi er her for at vinde og jeg står aller forrest i min nye Rød/Grøn/Gule SØAM trøje. Derfor kan jeg heller ikke dy mig da startskuddet lyder, til at lade mig gribe af stemningen og agere hare. De første 200m går forrygende. Mine ben går som trommestikker og jeg mærker intet til den "iltgæld" jeg langsomt men sikkert er ved at opbygge. Så kommer første løber bagfra, så den anden, tredie... Så en hel flok og jeg kan mærke at den start ikke var det smarteste jeg kune have foretaget mig. I en flok af Spartaløbere der overhaler ligger Carsten Sillehoved. Det lykkes mig ikke at hænge på gruppen, men jeg får stoppet "blødningen" og formår at holde Carsten i sigte.

2/7km
Vi runder de første 2km på vej op ad rampen første gang ved Dybbøls Bro. Skiltet er markeret med et 2/7, hvilket indikerer at vi er LAAANGT fra mål endnu. Jeg har et par løbere foran mig, som checker tiden og jeg synes at overhøre et eller andet med 3.14. HVis det er rigtigt, er der ikke noget at sige til at jeg er forpustet. "Kom nu... Find rytmen... Du KAN løbe denne distance, Sørg for at udnytte det hårde udlæg...", messer jeg for mig selv, som vi begiver os tilbage ad Kalvebod Brygge, nu med en del vind i ansigtet.

3-4km
Vi passerer 3/8 skiltet og jeg kan tænke at næste gang jeg kommer forbi her er der kun 2k tilbage. Jeg passeres af et par løbere fra NBRO, men kan ikke rigtig stille så meget op. Jeg skal stadig finde min rytme. Det går dog bedre efterhånden og omkring 3,5k svinger vi ind på en ret ubehagelig brostensbelagt strækning, hvor jeg bemærker at andre løbere også får problemer. Det bliver mit clue. Forsigtigt træder jeg lidt på pedalen og begynder at arbejde mig op i feltet. Min vejrtrækning er ganske heftig, men det betyder ikke så meget, jeg begynder at få styr på sagerne igen. Lige efter brostenene står Tanja og hepper. Jeg ser hende kun i et glimt, men det er nok.

5km
Den sidste km før mellemtiden går hurtigt og jeg er spændt på at se min splittid. Den bør være under 18, tænker jeg forhåbningsfuldt. Jeg runder hjørnet til opløbet og kan se den står på 17.00 ren. Udemærket... Det er ny PR på 5k, da jeg passerer målstregen første gang i 17.22.

6-8km
Der en del som har været hurtige i starten, som sakker agterud. Ved 5k har jeg 19mand foran mig. Nu begynder jeg at få blod på tanden, og henter folk, samtidig med at jeg nu kender ruten og bedre kan korte den ned mentalt. Ved 6k, henter jeg Carsten. Jeg har ligget og fulgt ham længe og jeg håber at han kan hænge på så jeg kan give noget igen, men det er ikke tidspunktet hvor jeg skal bruge kræfter til at tale om den slags. Jeg spiser dem nu, en, to og tre stykker, bag mig bliver det helt tavst, da jeg rykker op ad rampen for anden og sidste gang. Det giver mental næring og så længe jeg kan se at jeg haler ind på dem oppe foran, kan jeg trykke mere til. Lige før otte har jeg kun en mand i sigte forude. Pludselig hører jeg nogle sære lyde deroppefra. Jeg ser ham stoppe op og kaste op. Det har jeg godtnok aldrig prøvet før. Nu er der ryddet oppe foran.

9-10km
Jeg må være gået lidt ned, men heldigvis kommer Carsten op bagfra og tager føring nu. Der er ikke rigtig andre, så jeg hægter mig på ham, efterhånden som vi nærmer os opløbsstrækningen. Ved ca. 1km igen, gør jeg et halvhjertet forsøg på at accellerere, jeg ved ikke rigtig hvorfor det går i stå, måske bliver jeg i tvivl om den resterende distance hjem. Jeg føler jeg har overskuddet, men holder lidt igen, hvilket måske er meget klogt med tanke på det kommende Københavns marathon.

Opløb
Tanja dukker op igen og så er vi ihvertfald ved at være tæt på. Mens der nok går lidt meget taktik i det for mig, kommer der pludselig en spartaløber flyvende bagfra. Han når også forbi Carsten, der vågner op og sætter i efter ham. Jeg selv reagerer lidt langsomt og taber derfor et par meter. Det er heller ikke så meget placeringen, som sluttiden der interesserer mig. Vi er inde på opløbet og uret viser 34.40. "Du godeste.. Jeg kan sq nå under 35...Kan du så komme afsted.". Pludselig står det klart for mig og jeg kommer op på dupperne. Målstregen passeres i tiden 34.54 (som nr 13 ) det er ny PR med 1min, hvilket er EKSTREMT tilfredsstillende. Carsten, der har ligget lige foran, bliver noteret for den samme tid.

Nr. 2 i hold
Efter løbet er man glad. Der serveres noget dejlig kage med birkes og det hele har været en rigtig god oplevelse. jeg går ned til bagagen og tager noget varmere tøj på. Jeg må hastigt videre for at hente Anton, men senere på aftenen ringer Carsten og fortæller at vi er blevet nr. 2 i holdkonkurrencen og har fået en præmie på 2.000kr. (gavekort til Nike udstyr i Marathon Sport). Det er sq. da meget fedt for en god halv times arbejde. :-). Desværre kommer jeg ikke med på præmieoverrækkelsesbilledet, så I må nøjes med nedenstående.

Jeg skulle hente min søn, så jeg nåede ikke at komme på podiet. Fra venstre: Claus, Carsten og Thomas. Tak for et fedt løb. Foto: Linda Bringsholdt VangKommentarer

Populære indlæg